Wandeling 15 september 2019

Op zondag 15 september verzorgen we een cultuurhistorische wandeling door het gebied De Nieuwe Warande.

Tijd: 10-12 uur. Kosten € 2,50.

Er zijn al veel belangstellenden. Je kunt je daarom niet meer voor deze wandeling aanmelden.

In het voorjaar doen we hem nog een keer. De datum volgt later.

Nieuws 2019 t/m 2021

Doe je 2 nov. met ons mee op de nationale natuurwerkdag? 

Op zaterdag 2 november 2019 doen we mee aan de nationale natuurwerkdag. We gaan dan samen aan de slag om een stukje van De Nieuwe Warande nog mooier te maken. We werken aan het onderhoud van de poelen en het bloemrijke grasland bij de Rugdijk.

Belangstelling? Meld je hier aan

Heb je vragen? Mail ons of bel ons:

06-519 622 11

Prik wat zwerfvuil mee weg!

Na de zomer ruimen we samen wat zwerfvuil op langs een paar wegen en paden in De Nieuwe Warande. De gemeente Tilburg stelt daarvoor prikkers beschikbaar en komt het verzamelde vuil ophalen. Wil je meedoen? De datum is nog niet bekend. Meld je per mail aan:

stichtingnieuwewarande@gmail.com

Dan houden we je op de hoogte.

Wandeling 8 maart 2020 

Op zondag 8 maart verzorgen we weer een cultuurhistorische wandeling door het gebied De Nieuwe Warande, Hazennest en Zwaluwenbunders. 

Tijd: 10-12 uur. Kosten € 2,50
Startpunt: Brasserie Valentijn, Molenhoefstraat 44 Udenhout.

Een ervaren gids staat dan klaar om u rond te leiden door het gebied waar archeologische opgravingen van de afgelopen jaren het verhaal vertellen van het leven en werken van bewoners duizenden jaren geleden.Verder vertellen toponiemen en landschapsrelicten iets over hoe het landschap er vroeger uitzag en hoe het door de mens in het verleden werd gebruikt.

Zin om mee te wandelen? 
Meld je hier aan. 

 

Landelijke Opschoondag

GEANNULEERD

Op zaterdag 21 maart 2020 is de 18e editie van de Landelijke Opschoondag. Dan steken tienduizenden Nederlanders hun handen uit de mouwen voor een schone leefomgeving. Wij haken bij dit initiatief aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Steek dus de handen uit de mouwen om het gebied van de Nieuwe Warande, tussen Berkel-Enschot, de Waalwijkse weg, de Burgemeester Bechtweg en het Noorderbos te bevrijden van het hinderlijk aanwezige zwerfafval.

 

We verzamelen bij Brasserie Valentijn, Molenhoefstraat 44, Udenhout vanaf 12.00 uur. De actie loopt tot 16.00 uur. U kunt de hele middag aan de actie deelnemen maar het is ook prima als u een uurtje met ons aan de slag gaat. Neem gerust uw kinderen mee. Ook voor hen zijn er opruimmaterialen en speciale hesjes aanwezig

 

Om een idee te hebben van de opkomst vragen wij u om u aan te melden bij het e-mailadres van de stichting: stichtingnieuwewarande@gmail.com

Wilt u dan ook doorgeven vanaf welk tijd tijdstip u aan de actie wilt deelnemen.

 

Wij zorgen voor koffie en thee.

Bordje wandeling geplaatst

Aan het zandpad Waalwijksebaan is in juni 2020 tegenover Brasserie Valentijn een bordje geplaatst met informatie over onze cultuur-

historische wandeling. Door de de QR-code van het bordje te scannenmet je telefoon kom je bij de IVN-routes met informatie over de wandeling.

Wandelt u mee 27 sept.?

In Landschapspark Pauwels is de fietstocht 'Pauwels Onderweg' van 44 km uitgezet, waarin u kunt zien wat er in Landschapspark Pauwels gebeurt.  Klik hier voor informatie over deze tocht. Van 15-27 september 2020 vinden langs de route diverse  activiteiten plaats.

 

In dat kader verzorgen wij op zondag 27 september twee interessante wandelingen door het gebied De Nieuwe Warande en de Zwaluwenbunders.

Duur 2 uur. Kosten € 2,50 p.p. Vertrek om 10 uur en om 13 uur vanaf Brasserie Valentijn, Molenhoefstraat 44 in Udenhout.

 

Tussen 10 en 15 uur vind u daar ook onze kraam met informatie over het gebied en onze activiteiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe je 6 nov. met ons mee met de nationale natuurwerkdag? 

Op zaterdag 6 november 2021 doen we mee aan de nationale natuur-werkdag. We gaan dan samen aan de slag om een stukje van De Nieuwe Warande nog mooier te maken. We werken aan het onderhoud van een poel bij de Rugdijk. Die is onderdeel van de ecologische verbindingszone en daardoor belangrijk voor b.v. salamanders en boomkikkers om in het gebied te kunnen leven. De poel dreigt dicht te groeien en daarom gaan we struiken en boompjes weghalen.

Belangstelling? Meld je hier aan

Heb je vragen? Mail ons of bel ons:

06-549 18 256

Vogelexcursie Noorderbos

Op de zondagen 12 en 26 december 2021 zijn er om 9 uur in het Noorderbos vogelexcursies onder leiding van vogelkenner Ad Kolen, i.s.m. Vogelbescherming Nederland.  Maximaal 15 deelnemers. Start: ingang Noorderbos aan de Stokhasseltlaan in Tilburg. Voor meer informatie en aanmelden, klik op de betreffende datum:

12 december

26 december

 

 

 

 

 

Voor het weblog Vogelsenzo van Ad Kolen, klik hier

Petitie voor veilig fietspad

De gemeente wil het Gilde verplaatsen naar het Riddershofpad, het fietspad dat Udenhout en Berkel-Enschot verbindt met Tilburg. Daardoor komen er extra auto's op dit pad. Dat is gevaarlijk voor de fietsers en wandelaars die dit pad intensief gebruiken.

Wij steunen daarom de petitie die door enkele bewoners is gestart.

Tekent u ook?

Klik hier om naar de petitie te gaan.